Építőipar, kivitelezés milyen dokumentációkat kérhet a munkavédelmi hatóság!

Sokszor nem elég ,ha valamit a gyakorlatban is végrehajtunk, megcsinálunk azt dokumentálni is kell.

Az építőipar területén is több dokumentáció, jegyzőkönyv kell amit egy ellenőrzés során a hatóságok kérhetnek.

Azt szeretnénk ,hogy vállalkozásunk nőjön, több bevétele legyen, jó hírneve legyen ezért is fontos a munkavédelmi szabályok betartása, a munkavédelmi dokumentációk megléte.

  1. Dokumentáltan kell a munkavédelmi képviselő választást kell tartani annál a munkáltatónál, ahol az Mt. hatálya alá tartozó munkavállalók létszáma legalább húsz fő!

  2. Az építési tevékenységhez biztonsági és egészségvédelmi terv elkészítése szükséges.

  3. A munkaköri alkalmasság előzetes ( új dolgozó) orvosi vizsgálatok igazolása.

  4. A munkaköri alkalmasság időszakos (régi dolgozó) orvosi vizsgálata megtörtént az érintett munkavállalók esetében és ennek igazolása.

  5. Az ellenőrzött munkáltató rendelkezik-e kockázatelemzéssel, kockázatértékeléssel?

  6. Az ellenőrzött munkáltató rendelkezik-e az építési területre vonatkozó kockázatértékeléssel?

  7. A munkáltató szabályozta-e írásban az egyéni védőeszközök juttatásának rendjét (amennyiben megelőző műszaki, illetve szervezési intézkedésekkel az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés nem valósítható meg)? Rendelkezik-e egyéni védőeszköz szabályzattal?

  8. A munkáltató kioktatta-e a munkavállalókat az egyéni védőeszközök használatára vonatkozóan, a használatot begyakoroltatta és ezt dokumentálta-e?

  9. A munkáltató gondoskodott a munkavállalók teljeskörű munkavédelmi illetve tűzvédelmi oktatásáról? (Munkavállaló munkába állásakor, munkahely, munkakör megváltozásakor, az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés követelményeinek változásakor, új munkaeszköz üzembe helyezésekor, új technológia bevezetésekor.

  10. A gépek berendezése, állványzatok rendelkeznek-e a megfelelő biztonságtechnikai dokumentációval Pl: érintésvédelem, használatbavételi stb.?

Amennyiben úgy dönt,hogy szeretné vállalkozását fejleszteni, elkészítjük a szükséges dokumentációkat, segítünk munkavédelmi,tűzvédelmi szaktanácsadással.

Munkavédelmi kockázatelemzés, kockázatértékelés, biztonsági és egészségvédelmi terv, egyéni védőeszköz szabályzat, munkavédelmi formanyomtatványok, munkavédelmi oktatási tematika, tűzvédelmi oktatási tematika.

A munkavédelem, tűzvédelem területén teljes segítséget adunk.

0630-261-01-52    (hétfőtől-szombatig, 07:00-19:00 óra között.)

Milyen munkavédelmi, tűzvédelmi előírások vonatkoznak önre?

Ingyenes tájékoztatás. 0630-261-01-52