Munkahelyi baleset, egy történet, egy élet?

Egy HÉTKÖZNAPI NAPON a munkavállaló felébredt, hallotta, hogy az ablakot erőteljesen döngeti a szél, lassan mindjárt betöri. Na, ne ilyen viharos szél lesz egész nap, a tegnap esti időjárás jelentésben nem ezt mondták.

A függöny mögül nem szivárog be a napfény, pedig reggel fél hat van. Ilyenkor már világos szokott lenni. Biztos be van borulva, jó felhős lehet az ég.

Felkelt, kiment és elvégezte amit MINDEN REGGEL elszokott végezni. Felrakta előkészítette a kávét, de esszébe jutott a felesége mondata.  Midig olyan erősre főződ egyszer megöl téged ez az erős kávé. Na , de menni kell hamarosan ideje felébredni. Felrakta, lefőzte és lassan, de biztosan elkortyolgatta a forró kávét.

A GYEREKEI lassan ébrednek , de már nincs idő a találkozásra,megvárni míg felébrednek jön a „munkás” járat menni kell a felvevő pontra. Indul a kisbusz, a kis platos.

ITT VAGYUNK A MUNKAHELYEN , a főnök eligazítást tart a nap elején a szokásos kemény hangnemben ( mindig neki van igaza). Minden munkavállaló rendelkezésére bocsátott beülő-hevedert, ami előírás szerinti rögzítés esetén meg tudta volna akadályozni azt, hogy a tetőn dolgozó munkás onnan leessen.

Munkahelyi baleset ,szerinted veled is megtörténhet?

Kérdezi a munkahelyi vezetőt, hogy a tetőn dolgozók, munkavállalók a hevedert viselik, azt azonban rögzíteni semmihez sem tudják, mit csináljanak?

Jól van srácok siessünk, nagy viharos szél van mindjárt ide ér az eső, a beruházó azt kérdezi , mikor leszünk kész, a fővállalkozó meg, hogy mikor számlázhat?”

A munkavállaló és társai így mindenféle védőeszköz, illetőleg biztonsági berendezés nélkül végezték a munkájukat a tetőn lévő födém áttörések és nyílások nyílás közvetlen közelében, amelyek egyébként lefedve sem voltak, illetve védőkorlátokat sem alakítottak ki.

Délután 3 óra körül mielőtt nemsokára HAZAMEHETETT VOLNA a gyerekeihez, a családjához.

A munkavállaló az előző nap , hogy az épület ne ázzon be , egy fóliával letakart födém áttörés nyílásba lépett és mintegy 10 méter magasból a padlóra zuhant.

Az esés következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy életét vesztette, MEGHALT.

Mi a munkahelyi baleset, történet tanulsága ?

Szerintem egyértelmű!

 

munkahelyi baleset