Egyéni vállalkozás indítása, munkavédelmi teendők?

Milyen munkavédelmi és tűzvédelmi teendői vannak egy egyéni vállalkozás indítása során?

Munkavédelmi szempontból számít-e ,hogy alkalmi bejelentéssel van a munkavállaló?

Ha egyéni vállalkozó vagyok de nincs alkalmazottam, mire figyeljek?

egyéni vállalkozás indítása

A munkavédelem, balesetvédelem, munkabiztonság és a tűzvédelem területén milyen előírások vannak egy egyéni vállalkozás indítása során?

A munkáját egyedül, kizárólag személyesen végző egyéni vállalkozó vagy egyéni cég esetében is a munkavédelmi törvény értelmében a a szabályokat a hatókörben tartózkodók védelmére vonatkozóan be kell tartani, például szolgáltatás igénybe vevők, járókelők, látogatók, vendégek.

Egyéni vállalkozás indítása:

  1. Biztonsági és egészségvédelmi jelzéseket kell alkalmazni
  2. Ahol be-és leesés veszélye fennáll, a leeső tárgyak veszélyt jelentenek, lefedéssel elkerítéssel gondoskodni kell például épület felújítás során amennyiben az építkezés ideje alatt is használva van a bejárat, közlekedő járda, üzemi terület felett védőtetőt kell kiépíteni, homlokzati védőhálót kell használni.
  3. A munkavégzés hatókörében tartózkodókat káros zajhatás, rezgés, por, vegyi anyag , sugárzás nem veszélyeztethetik.
  4. Olyan munkahelyen ahol különböző munkáltatók által munkavállalókat foglalkoztatnak egy időben a biztonságos munkavégzést meg kell szervezni, össze kell hangolni. A biztonságos munkavégzés megszervezéséért a felelős elsősorban a felek által írásban meghatározott munkáltató, ennek hiányában aki a közvetlen, tényleges irányítást gyakorolja, ha ilyen akkor az a, akinek az érdekében, akinek a területén a munkavégzés folyik

Az épületnek a hatályos Országos Tűzvédelmi Szabályzatban leírtaknak kell megfelelnie.

Létesítési előírások, tűzvédelmi használati szabályok, tűzvédelmi üzemeltetési napló.

Egyéni vállalkozás indítása , munkavédelem, tűzvédelem, balesetvédelem, munkabiztonság, kockázatelemzés, munkahelyi kockázatértékelés, munkavédelmi oktatás, tűzvédelmi oktatás: Budapest, Győr, Sopron, Pécs, Szeged, Miskolc, Balaton és környéke, Veszprém, Békéscsaba, Debrecen, Dunaújváros, Eger, Érd, Hódmezővásárhely, Kaposvár, Kecskemét, Nagykanizsa, Nyíregyháza, Salgótarján, Székesfehérvár, Szekszárd, Szolnok, Szombathely, Tatabánya, Zalaegerszeg stb.

Kezdő vállalkozó és van munkavállaló, dolgozó, alkalmazott? Ezek az az első lépések,

– A dolgozók az munkavédelmi oktatásban kell részesíteni munkába álláskor, munkakör megváltozásakor, munkaeszköz megváltozása, új munkaeszköz használata, új technológia bevezetésekor. Az oktatász rendes munkaidőben kell megtartani és dokumentálni szükséges a szabályok szerint.

A munkavállalóknak részt kell vennie orvosi alkalmassági vizsgálaton, szükség esetén személyi higiénés vizsgálaton. A 33/1998. (VI. 24.) NM rendelet a munkaköri, szakmai, illetve személyi higiénés alkalmasság orvosi vizsgálatáról és véleményezéséről határozza meg az orvosi alkalmassági vizsgálatok rendjét.

-A munkáltatónak írásban kell meghatároznia a szükséges egyéni védőeszközök listáját, viselésének, juttatásának a rendjét 1993. évi XCIII munkavédelmi törvény alapján.

Az egyéni védőeszköz szabályzat elkészítése munkabiztonsági és munka-egészségügyi szaktevékenységnek minősül.

-Az egyéni vállalkozó számára is szükséges a kockázatelemzés, munkavédelmi kockázatértékelés elkészíttetése, amely munkabiztonsági és munkaegészségügyi szaktevékenységnek minősül.

Önnek segít a

Munkavédelmi Partner Garancia és a Sikeres kezdő vállalkozók munkavédelmi és tűzvédelmi tudásanyag,az

Ön vállalkozása , az Ön sikere Kattintson Ide!

Vállalkozás, fejlődés, siker.

Hívjon 0630/261-01-52 vagy írjon a kapcsolat menüpont alatt.