Kémiai kockázatbecslés készítése mikor szükséges? 

Kötelezték a kémiai kockázatbecslés dokumentáció bemutatására? Ántsz ellenőrzés várható?

Kinek kötelező?

A 2000.évi XXV. a kémiai biztonságról szóló törvény alapján a szervezett munkavégzés esetén a munkáltatónak, egyéb esetben a vállalkozónak vagy a tevékenységet végzőnek kell hogy rendelkezzen kémiai kockázatbecslés dokumentációval.

Üzlet, bolt, kocsma, söröző, presszó, kávézó, italbolt, kereskedelmi egység, fodrász, kozmetikus, manikűr, pedikűr, fogorvos, étterem, büfé, pékség, mikrovállalkozás, kisvállalkozás, cég,  autószerelő, egyéni vállalkozó, kereskedelmi szálláshely stb.

Kémiai kockázatbecslés készítése: Budapest, Győr, Sopron, Pécs, Szeged, Miskolc, Balaton és környéke, Veszprém, Békéscsaba, Debrecen, Dunaújváros, Eger, Érd, Hódmezővásárhely, Kaposvár, Kecskemét, Nagykanizsa, Nyíregyháza, Salgótarján, Székesfehérvár, Szekszárd, Szolnok, Szombathely, Tatabánya, Zalaegerszeg stb.

Összefoglalva mindenkinek, minden munkahelynek rendelkeznie kell kémiai kockázatbecslés, kémiai kockázatértékelés, kémiai kockázatelemzés dokumentációval ahol veszélyesnek minősülő anyagot,keveréket használnak ide tartózik több fajta takarítószer,tisztítószer is.

Mi minősül veszélyes anyagnak,keveréknek?

A CLP veszélyességi osztályozás során bármelyikébe besorolható.

Olvassa el a biztonsági adatlapot, figyelje a termék csomagolásán a címkét.

Robbanásveszélyes,tűzveszélyes,oxidáló,maró,irritáló,toxikus, ártalmas,környezetre veszélyes.

Veszélyes anyagnak minősül ha ezekkel a jelölésekkel találkozik:

 

 

Egy kis segítség, hogy az ÁNTSZ,hatóság miket ellenőrizhet:

mikor az önkormányzatnál bejelentjük a tevékenység elkezdését (pl.:üzletnyitás) értesítik a hatóságokat ÁNTSZ, katasztrófavédelem, munkavédelem stb., ha illetékesek akkor helyszíni ellenőrzést tartanak.

1. A biztonsági adatlap meglétét.

2. A veszélyes anyagok,keverékek bejelentése

3. A használati szabályok betartása, helyiségek megfelelő kialakítása

4. Tárolási szabályokat

5. Takarítási szabályok,tisztaság

6. Kémiai kockázatbecslés

Eredetileg élelmiszerekhez gyártott, illetve használt csomagolóeszköz veszélyes anyag vagy veszélyes keverék tárolására nem használható illetve fordítva

Eredetileg veszélyes anyaghoz vagy veszélyes keverékhez gyártott vagy használt csomagolóeszköz még tisztított, közömbösített állapotban és átmenetileg sem használható élelmiszer tárolására.

A gyakorlatban:

-ásványvizes flakonban, befőttes üvegben nem szabad takarítószert,tisztítószert tárolni.

– a takarítószeres flakonba nem szabad koktélt keverni, szörpöt készíteni.

A veszélyes anyaggal, illetve a veszélyes keverékkel kapcsolatos tevékenységet úgy kell megtervezni és végezni, hogy a tevékenység az azt végzők és más személyek egészségét ne veszélyeztesse, a környezet károsodását, illetve szennyezését ne idézze elő, illetőleg annak kockázatát ne növelje meg. A tevékenység egészséget nem veszélyeztető és biztonságos végrehajtásáért, valamint a környezet védelméért szervezett munkavégzés keretében végzett tevékenység esetén a munkáltató, nem szervezett munkavégzés esetén a vállalkozó, illetve – egyéb nem szervezett munkavégzés esetén – a munkavégző a felelős.

A gyakorlatban:

a nem használt takarítószereket, tisztítószereket elzárt helyen kel tartani, a használt veszélyes anyagokat nem szabad felügyeletlenül hagyni.

A veszélyes anyagokkal végzet tevékenység közben a munkavédelmi, tűzvédelmi előírások betartása is fontos például megfelelő szellőztetés biztosítása, tűz és robbanás veszélyes anyagokat nem szabad éghető anyagú polcon tárolni.

A gyakorlatban:

Fa polcon,szekrényben robbanásveszélyes aeroszolokat (ide tartozhat többféle légfrissítő,dezodor) tárolni nem szabad. Természetes szellőztetést biztosítani szükséges amennyiben nem lehetséges akkor mesterséges szellőztetés ajánlott, a szellőztető rendszerek üzembe helyezése során viszont mérésekkel kell meggyőződni az elegendő mennyiségű és minőségű levegő meglétéről és dokumentálni szükséges.

Ingyenes szaktanácsadás. Folyamatos támogatás.

Kémiai kockázatbecslés készítése országosan.

Gyorsan, rugalmasan,garanciával. 10,500 Ft-tól.

Telefonos vagy emailles adategyeztetés, a dokumentáció eljuttatása postai úton.

Nyugodt akar lenni a hatósági ellenőrzés előtt, közben és utána?

Töltse ki az űrlapot vagy hívja a 0630/261-01-52 telefonszámot.