Munkavédelmi oktatás 2021, felnőttképzés, tudnivalók?

munkavédelmi oktatás 2021

Ki tarthat munkavédelmi oktatást?

Hogyan csináljam a munkavédelmi oktatást?

Munkavédelmi oktatás 2021, hírek:

A felnőttképzésről szóló 2013. évi LXXVII. törvény (Fktv.) 2021.01.01-jén hatályba lépett módosítása értelmében a törvény előírásait nem kell alkalmazni a munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. törvény alapján a munkáltató kötelezettségeként előírt oktatásra, képzésre [1. § (1a) bekezdés].

A munkavédelmi oktatásokra tehát nem kell alkalmazni az Fktv. szabályait, így megszűnt az Fktv. szerinti bejelentési és adatszolgáltatási kötelezettség.

2020. évi CXLVIII. törvény a felsőoktatás szabályozására vonatkozó és egyes kapcsolódó törvények módosításáról 17. A felnőttképzésről szóló 2013. évi LXXVII. törvény módosítása 73. § A felnőttképzésről szóló 2013. évi LXXVII. törvény (a továbbiakban: Fktv.) 1. §-a a következő (1a) bekezdéssel egészül ki: „(1a)

A munkavédelemről szóló törvény és a tűz elleni védekezésről a műszaki mentésről és a tűzoltóságról szóló törvény alapján a munkáltató kötelezettségeként előírt oktatásra, képzésre e törvényt nem kell alkalmazni.

Nem kell e törvényt alkalmazni az egyházi jogi személy, a vallási egyesület által közvetlenül vagy az általuk fenntartott felnőttképző által a vallási tevékenység folytatásával összefüggésben szervezett oktatásra, képzésre.”

Hatályba lépés időpontja: 2021. január 1.

Hogyan történhet a  munkavédelmi oktatás 2021 évben.

A mostani helyzetre való tekintettel (pandémia stb.)kínálunk , több választható lehetőséget, továbbra is fontos a munkavédelmi, tűzvédelmi, jogszabáyok, előírások betartása.

 

Klasszikus oktatás munkavállalóknak ( online és helyszíni) :

  1. munkavédelmi oktatás
  2.  tűzvédelmi oktatás
  3. balesetvédelmi oktatás

Vállalkozás fejlesztő prémium coaching:

  1. Cég vezetőknek
  2. Munkahelyi vezetőknek

Gyakorlati útmutató a mindennapokban konzultáció:

Közvetlen munkahelyi irányítóknak

Országosan elérhető: Budapest, Győr, Sopron, Pécs, Szeged, Miskolc, Balaton és környéke, Veszprém, Békéscsaba, Debrecen, Dunaújváros, Eger, Érd, Hódmezővásárhely, Kaposvár, Kecskemét, Nagykanizsa, Nyíregyháza, Salgótarján, Székesfehérvár, Szekszárd, Szolnok, Szombathely, Tatabánya, Zalaegerszeg stb.

Iroda, irodai dolgozó, irodai munkavállaló, szellemi munka, távmunka, bedolgozó, otthon végzett munka, üzlet, bolt, kocsma,kereskedelmi, egység,fodrász,kozmetikus,fogorvos,étterem,büfé, mikrovállalkozás, kisvállalkozás,cég, autószerelő, egyéni vállalkozó, kereskedelmi szálláshely, építőipar, kivitelezés, karbantartás, feldolgozó ipar, mezőgazdaság, termelés, gyár, üzem, oktatási intézmény, óvoda, iskola, intézmények részére.

Mikor kell munkavédelmi oktatási napló és balesetvédelmi napló?

1.munkába álláskor,

2. munkahely vagy munkakör megváltozásakor

3.az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés tárgyi,környezeti körülményeinek változásakor,

4. munkaeszköz átalakításakor , új munkaeszköz üzembe helyezésekor,

5. új technológia bevezetésekor

Dolgozhat-e a munkavállaló munkavédelmi oktatás nélkül ?

Az előírt ismeretek megszerzéséig a munkavállaló önállóan nem foglalkoztatható.

Szüksége van rá? Kattintos ide vagy hívjon minket  0630-261-01-52