Munkavédelmi oktatás felnőttképzés? Tűzvédelmi oktatás felnőttképzés? Munkavédelmi oktatás bejelentése? Ki tarthat munkavédelmi oktatást, tűzvédelmi oktatást?

munkavédelmi oktatás felnőttképzés

Ezek most gyakori kérdések 2021 elején.

Biztos halott róla, hogy a munkavédelmi oktatás felnőttképzés lesz és a tűzvédelmi oktatás, amelyet a belépő ,új munkavállalóknak kell tartani és évente meg kell ismételni, a felnőttképzési törvény hatálya alá fog tartozni.

Viszont megjelent a törvény módosítása, így továbbra is a régebbi előírások szerint az OMMF álláspontja alapján lehetséges a munkavédelmi oktatás, tűzvédelmi oktatás megtartása.

Munkavédelmi oktatás felnőttképzés hatálya alól kikerült a törvénymódosítás alapján:

2020. évi CXLVIII. törvény a felsőoktatás szabályozására vonatkozó és egyes kapcsolódó törvények módosításáról.

17. A felnőttképzésről szóló 2013. évi LXXVII. törvény módosítása

73. § A felnőttképzésről szóló 2013. évi LXXVII. törvény (a továbbiakban: Fktv.) 1. §-a a következő (1a) bekezdéssel egészül ki:

„(1a) A munkavédelemről szóló törvény és a tűz elleni védekezésről a műszaki mentésről és a tűzoltóságról szóló törvény alapján a munkáltató kötelezettségeként előírt oktatásra, képzésre e törvényt nem kell alkalmazni.

Nem kell e törvényt alkalmazni az egyházi jogi személy, a vallási egyesület által közvetlenül vagy az általuk fenntartott felnőttképző által a vallási tevékenység folytatásával összefüggésben szervezett oktatásra, képzésre.”Hatálybalépés időpontja: 2021. január 1.

A Munka-Tűz-Biztonság Szaktanácsadó Iroda , továbbra is több , rugalmas lehetőséget kínál Önnek.

  1. Klasszikus-kötelező munkavédelmi és tűzvédelmi oktatás munkavállalóknak:

Online vagy helyszíni vagy oktatási tematika kidolgozása

További információ: 0630/2610152

 

Vállalkozás fejlesztő, gyakorlati útmutató, konzultáció:

Cég vezetőknek, vállalkozóknak, munkahelyi vezetőnek.

További információ: 0630/2610152

 

Munkavédelmi oktatás, tűzvédelmi oktatás: Budapest, Győr, Sopron, Pécs, Szeged, Miskolc, Balaton és környéke, Veszprém, Békéscsaba, Debrecen, Dunaújváros, Eger, Érd, Hódmezővásárhely, Kaposvár, Kecskemét, Nagykanizsa, Nyíregyháza, Salgótarján, Székesfehérvár, Szekszárd, Szolnok, Szombathely, Tatabánya, Zalaegerszeg stb.

Munkakörök, tevékenység: iroda, irodai dolgozó, irodai munkavállaló, szellemi munka, távmunka, bedolgozó, otthon végzett munka, üzlet, bolt, kocsma,kereskedelmi, egység,fodrász,kozmetikus,fogorvos,étterem,büfé, mikrovállalkozás,kisvállalkozás,cég, autószerelő, egyéni vállalkozó, kereskedelmi szálláshely, építőipar, kivitelezés, karbantartás, feldolgozó ipar, mezőgazdaság, termelés, gyár, üzem, oktatási intézmény, óvoda, iskola, intézmények részére.

Mikor kell munkavédelmi oktatási napló és balesetvédelmi napló?

1.munkába álláskor,

2. munkahely vagy munkakör megváltozásakor

3.az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés tárgyi,környezeti körülményeinek változásakor,

4. munkaeszköz átalakításakor , új munkaeszköz üzembe helyezésekor,

5. új technológia bevezetésekor

Dolgozhat-e a munkavállaló munkavédelmi oktatás nélkül ?

Az előírt ismeretek megszerzéséig a munkavállaló önállóan nem foglalkoztatható.

Érdekli? kattintson ide!