Újranyitás 2021, milyen munkavédelmi és tűzvédelmi feladatai lehetnek egy vállalkozás, cég, üzlet, étterem, gyár, szolgáltatás, számára?

A járvány, pandémia miatt sok cégnek kellett egy időre bezárnia. Az újranyitáskor ugyanúgy megvannak a munkavédelmi, tűzvédelmi teendői, így például a tűzvédelmi eszközök üzemeltetői ellenőrzése és esedékes karbantartásai, valamint a Tűzvédelmi Üzemeltetési Naplók kitöltésének a folytatása, a munkavédelmi üzemeltetési dokumentációk, időszakos felülvizsgálatok elvégzése.

A munkavédelmi kockázatelemzés, munkahelyi kockázatértékelés elkészíttetése munkavédelmi szakemberrel.    újranyitás 2021

A tűzoltó készülékekre vonatkozó napló minden céget érint, hiszen nincs olyan cég, melynek ne kellene tűzoltó készüléket készenlétben tartani. Itt az üzemeltetőnek 3 havonkénti ellenőrzés van meghatározva, melyet az üzemeltető, tehát maga a cég elvégezhet. A karbantartás a tűzoltó készülékeknél évente szükséges.

Az elvégezendő feladatokat, dokumentációk vezetésének a folytatása, például:

  1. munkavédelmi oktatás
  2. tűzvédelmi oktatás
  3. munkavédelmi kockázatelemzés, kockázatértékelés
  4. kémiai kockázatbecslés
  5. tűzvédelmi üzemeltetési napló
  6. villamos hálózat biztonságtechnikai jegyzőkönyv
  7. biztonsági adatlapok
  8. munkáltatói szabályzatok, utasítások.

Újranyitás 2021 során munkavédelmi dokumentációk készítése országosan:

Budapest, Győr, Sopron, Pécs, Szeged, Szentes, Miskolc, Balaton és környéke,Veszprém, Békéscsaba, Békés, Debrecen, Dunaújváros, Eger, Érd, Hódmezővásárhely, Kaposvár, Kecskemét, Nagykanizsa, Nyíregyháza, Salgótarján, Székesfehérvár, Szekszárd, Szolnok, Szombathely, Tatabánya, Zalaegerszeg, stb.

Újranyitás 2021, milyen teendő vannak , üzlet,bolt, kocsma, kereskedelmi egység, fodrász, kozmetikus, fogorvos, étterem, büfé, mikrovállalkozás, kisvállalkozás, cég, autószerelő, egyéni vállalkozó, kereskedelmi szálláshely, építőipar, kivitelezés, karbantartás számára?

 

Nézze át a a dokumentációkat, meddig érvényesek , kell-e soron következő időszakos felülvizsgálat stb.

A kockázatértékelés felülvizsgálata legalább 3 évente kötelező a Mvt. 54. § (3) bekezdése szerint vagy egyéb esetben:

  1. az alkalmazott tevékenység, technológia, munkaeszköz, munkavégzés módjának megváltozását
  2. illetve minden olyan, az eredeti tevékenységgel összefüggő változtatást, amelynek eredményeképpen a munkavállalók egészségét, biztonságát meghatározó munkakörülményi tényezők megváltozhattak
  3. ideértve a munkaklíma-, zaj-, rezgésterhelést, légállapotokat (gázállapotú, por, rost légszennyezők minőségi, illetve mennyiségi változását).
  4. Soron kívül el kell végezni a kockázatelemzést, kockázatértékelést, ha az alkalmazott tevékenység, technológia, munkaeszköz, munkavégzés módjának hiányosságával összefüggésben bekövetkezett munkabaleset, fokozott expozíció, illetve foglalkozási megbetegedés fordult elő,
  5. vagy a kockázatértékelés a külön jogszabályban meghatározott szempontra nem terjedt ki.
  6. Munkavédelmi oktatás, tűzvédelmi oktatás:

Az oktatás nem minősül szaktevékenységnek, a vezető is megtarthatja a munkavállalóinak, viszont az előírások alapján a munkavédelmi szakember közreműködése szükséges. Tehát az oktatást csak munkavédelmi szakember által összeállított munkavédelmi oktatási tematika alapján vagy miután a vezetőség oktatásban részesült lehet megtartani .

Szükség esetén megtartjuk a munkavédelmi oktatást,segítünk a munkavédelmi oktatásban, tűzvédelmi oktatásban vagy munkavédelmi oktatási tematikát, tűzvédelmi oktatási tematikát dolgozzunk ki,ezek után a vezető is megtarthatja az oktatást.

Igen hasznos ez a megoldás ha „jönnek-mennek” az új dolgozók!

Milyen tűzvédelmi teendői lehetnek egy induló vállalkozásnak?

tűzvédelmi oktatás, tűzoltó készülékek, tűzvédelmi dokumentáció, tűzvédelmi üzemeltetési napló, létesítési szabályok betartása, tűzvédelmi szabályzat, tűzriadó terv, villámvédelmi felülvizsgálat, tűzvédelmi felülvizsgálat, EBF, kézi tűzoltó készülékek üzembentartása, stb.

Orvosi alkalmassági vizsgálatok rendje:

A munkavállalóknak részt kell vennie orvosi alkalmassági vizsgálaton, szükség esetén személyi higiénés vizsgálaton. A 33/1998. (VI. 24.) NM rendelet a munkaköri, szakmai, illetve személyi higiénés alkalmasság orvosi vizsgálatáról és véleményezéséről határozza meg az orvosi alkalmassági vizsgálatok rendjét. Egyéni védőeszköz juttatás rendje, egyéni védőeszköz szabályzat:

A munkáltatónak írásban kell meghatároznia a szükséges egyéni védőeszközök listáját, viselésének, juttatásának a rendjét 1993. évi XCIII munkavédelmi törvény alapján.

Az egyéni védőeszköz szabályzat elkészítése munkabiztonsági és munka-egészségügyi szaktevékenységnek minősül.

További hasznos információk, ingyenes szaktanácsadás.   Kérdezzen!

Önnek is segít a Munka-Tűz-Biztonság Szaktanácsadó iroda!    Vállalkozás, fejlődés , siker!

Elkészítjük a szükséges munkavédelmi-tűzvédelmi dokumentációkat, megbeszéljük a teendőket, így ön nyugodt lesz egy hatósági ellenőrzés előtt ,közben és utána.

Kérdése van, hívjon?   30/261-01-52

Munkavédelem, tűzvédelem, balesetvédelem.

Garanciával, gyakorlatiasan, rugalmasan.

Az Ön elvárásaihoz igazítva.