Vállalkozás, milyen munkavédelmi és tűzvédelmi előírásokra figyeljen üzlet nyitás, bolt nyitás , kocsma nyitás, söröző, presszó, kávézó nyitás, italbolt, használt ruha üzlet, szépségszalon, kereskedelmi egység, fodrász, kozmetikus, manikűr, pedikűr, fogorvos, étterem, büfé, pékség, mikrovállalkozás, kisvállalkozás, cég, autószerelő,egyéni vállalkozó stb.

Vállalkozás, milyen kötelezettségei vannak a munkavédelem , tűzvédelem területén:

Ha már egy fő alkalmazottja is van önre vonatkozik a munkavédelmi törvény rendelkeznie kell :kémiai kockázatelemzés, munkahelyi kockázatelemzés, munkahelyi kockázatértékelés, munkavédelmi kockázatelemzés, munkavédelmi kockázatértékelés, munkavédelmi oktatás, tűzvédelmi oktatás, tűzvédelmi szabályzat, védőeszköz szabályzat dokumentációkkal.

Ha nincs alkalmazottja akkor is el kell készíttetni a kémiai kockázatelemzést, kémiai kockázatbecslést.

A kockázatértékelés, kockázatelemzés, kockázatbecslés készítése :

Munkabiztonsági, illetve munka egészségügyi szaktevékenység.

A munkáltató a kockázatértékelést, a kockázatkezelést és a megelőző intézkedések meghatározását – eltérő rendelkezés hiányában – a tevékenység megkezdése előtt,azt követően indokolt esetben, de legalább 3 évente köteles elvégezni az Mvt. 54. § (3) bekezdése szerint.

Munkavédelmi oktatás, tűzvédelmi oktatás:

Az oktatás nem minősül szaktevékenységnek, a vezető is megtarthatja a munkavállalóinak, viszont az előírások alapján a munkavédelmi szakember közreműködése szükséges. Tehát az oktatást csak munkavédelmi szakember által összeállított munkavédelmi oktatási tematika alapján vagy miután a vezetőség oktatásban részesült lehet megtartani .

Szükség esetén megtartjuk a munkavédelmi oktatást,segítünk a munkavédelmi oktatásban vagy munkavédelmi oktatási tematikát dolgozzunk ki,ezek után a vezető is megtarthatja az oktatást.

ÁNTSZ

A közegészségügyi szempontból ellenőrzi a vállalkozásokat, általános higiéniai állapotokat, személyi higiéniát, a veszélyes anyagok felhasználását, kémiai kockázatelemzés, kémiai kockázatbecslés, kémiai kockázatértékelés dokumentációt.

A veszélyes anyagok esetén regisztráció szükséges, elektronikusan az ÁNTSZ honlapján lehet a bejelentést megtenni. Kémiai kockázatbecslést kell készíttetni, a veszélyes készítmények biztonsági adatlapjaival rendelkezni kell.

Munkavédelem

A munkavédelmi felügyelőség, munkavédelmi hatóság munkabiztonsági és munkaegészségügyi szempontú ellenőrzést végezhet a vállalkozás területén. Munkavédelmi kockázatelemzés, munkavédelmi kockázatértékelés, egyéni védőeszköz juttatási rend, munkavédelmi oktatás, gépek, berendezések, eszközök munkabiztonsági felülvizsgálata, gépkönyv, használati kezelési utasítás, az előirás szerinti munkavédelmi szakember foglalkoztatása, érintésvédelmi felülvizsgálat stb.

 

Katasztrófavédelem:

 A vállalkozás kapcsán ellenőrzi a tűzvédelmi oktatás meglétét, tűzoltó készülékek, létesítési szabályok, használati szabályok megfelelőségét. Tűzvédelmi dokumentáció, tűzvédelmi üzemeltetési napló, tűzvédelmi szabályzat, tűzriadó terv, villámvédelmi felülvizsgálat, tűzvédelmi felülvizsgálat, kézi tűzoltó készülékek meglétét stb.

 

Önnek is segít a Munka-Tűz-Biztonság Szaktanácsadó Iroda.

 

Vállalkozás számára munkavédelmi-tűzvédelmi dokumentációk készítése az egész ország területén.

 Munkahelyi kockázatelemzés, munkavédelmi kockázatelemzés, kémiai kockázatelemzés, kockázatértékelés, intézkedési terv, szabályzatok és minden munkavédelmi dokumentáció

+ kedvezményes áron: munkavédelmi-balesetvédelmi oktatási tematika, tűzvédelmi oktatási tematika melynek birtokában ön is megtarthatja a továbbiakban az oktatást.

Telefonon megbeszéljük a teendőket vagy küldünk emaillen egy adatkérőt Ön választ.

 

Elkészítjük a dokumentációt, postai úton eljuttatjuk, fizetés átutalással.

Nincs kiszállási díj, egyéb költségek.

Kérdése van, keressen minket, segítünk!

Elkészítjük a szükséges dokumentációkat.

Hívja a 0630/261-01-52 vagy írjon a kapcsolat menüpont alatt.

Önnek is segít a Munka-Tűz-Biztonság Szaktanácsadó Iroda.