Vendéglátóhely, kereskedelmi egység, kocsma, söröző, étterem nyitás?
Azon élelmiszerek felsorolása, amelyek vendéglátóhely, kiskereskedelmi forgalomba hozatalához a rendelet alapján külön engedély szükséges:
– Hús- és hentesáru,- Hal,- Tej, tejtermék,- Meleg, hideg étel,- Cukrászati készítmény, édesipari termék,- Egyéb élelmiszer
Üzletben történő forgalomba hozatal esetén a külön engedély iránti kérelemhez csatolni kell:
- közmű nyilatkozatokat,
- technológiai leírást és elrendezési rajzot,
- anyagmozgatási és személyforgalmi és göngyölegtárolási tervet,
- az áruszállítás tervezett módját,
- tervezett alkalmazotti létszámot,
- szakképesítéshez kötött tevékenység esetén az előírt képesítés igazolását,
- tisztítási, mosogatási, takarítási utasítást,
- melléktermék és a hulladék-kezelési és ártalmatlanítási tervet,
- az ivóvíz megfelelőségét tanúsító, 30 napnál nem régebbi vízvizsgálati eredményt,
- vendéglátó létesítmény esetében nyilatkozatot arra vonatkozóan, hogy a létesítményben szándékoznak-e előkészítetlen lőtt vadat feldolgozni.
Mozgóboltban vagy közterületen történő forgalomba hozatal esetén a külön engedély iránti kérelemhez csatolni kell:
- az ivóvízellátás, szennyvízelvezetés, illetve elhelyezés, energiaellátás leírását,
- technológiai leírást, mely tartalmazza az árusító helyeket, árusítási módot és a telephelyet,
- a kézmosási, WC-használati lehetőség ismertetését,
- a mosogatási, takarítási, fertőtlenítési utasítást,
- a hulladékszállítás, elhelyezés leírását,
- szakképesítéshez kötött tevékenység esetén az előírt képesítés igazolását.
Engedélyköteles létesítmény engedélyére vonatkozó kérelemnek tartalmaznia kell vagy ahhoz csatolni kell:
- az élelmiszer-vállalkozó vagy -vállalkozás nevét vagy cégnevét,
- természetes személy esetén a születési helyet és időt,
- cég esetében adószámot,
- lakhely (székhely) címét,
- telephely címét,
- elérhetőséget,
- az engedélyköteles létesítmény tevékenységének meghatározását,
- szakképesítéshez kötött tevékenység esetén az előírt képesítés igazolását,
- technológiai leírást és folyamatábrát,
- technológiai elrendezési rajzot,
- anyagmozgatási és személyforgalmi tervet,
- az épületgépészet szerelvényezési, fűtési, szellőzési, világítási, hűtési terveket,
- gyártástechnológia szerinti gépjegyzéket,
- közmű nyilatkozatokat,
- melléktermék és a hulladék kezelési és ártalmatlanítási tervét,
- az ivóvíz minőségét tanúsító, 30 napnál nem régebbi vízvizsgálati eredményt.
Szüksége lehet még a következő munkavédelmi, tűzvédelmi dokumentációkra:
- kockázatelemzés, munkavédelmi kockázatértékelés
- kémiai kockázatelemzés, kockázatbecslés
- munkahelyi kockázatbecslés, kockázatértékelés, intézkedési terv
- munkavédelmi oktatás
- tűzvédelmi oktatás
- Haccp kézikönyv, HACCP napló
- élelmiszer higiénai oktatás
- biztonsági adatlap
- az egyéni védőeszköz juttatása belső rendjének meghatározása,védőeszköz szabályzat
- gépek munkavédelmi üzembe helyezése
- vendéglátóhely munkabiztonsági előírásai
- egységes és átfogó megelőzési stratégia kialakítása
- munkavédelmi-tűzvédelmi oktatás, az adott munkakörökre vonatkozó tematika elkészítése
- orvosi alkalmassági vizsgálatok rendjének meghatározása
- tűzvédelmi dokumentáció
- nyomtatvány,jegyzőkönyv,napló minták
Vendéglátóhely, szórakozóhely, söröző, kocsma nyitás ?
Kérjen tanácsot, árajánlatot és segítünk!
Elkészítjük a szükséges dokumentációkat munkavédelem, tűzvédelem,balesetvédelem területén.