Bolt, üzlet esetében is ellenőrizheti a hatóság a munkavédelmi szabályok betartását a munkavédelmi dokumentációk, oktatás,munkavédelmi  kockázatelemzés, munkahelyi  kockázatértékelés meglétét.

Mire figyeljünk, milyen munkavédelmi előírások vannak egy bolt esetében?

bolt

bolt

Bolt, 5 fontos munkavédelmi szabály.

  1. A kockázatértékelés, kockázatelemzés, kockázatbecslés készítése :

    Munkabiztonsági, illetve munka egészségügyi szaktevékenység. A munkáltató a kockázatértékelést, a kockázatkezelést és a megelőző intézkedések meghatározását – eltérő rendelkezés hiányában – a tevékenység megkezdése előtt,azt követően indokolt esetben, de legalább 3 évente köteles elvégezni az Mvt. 54. § (3) bekezdése szerint.

  2. Munkavédelmi oktatás, tűzvédelmi oktatás:

Az oktatás nem minősül szaktevékenységnek, a vezető is megtarthatja a munkavállalóinak, viszont az előírások alapján a munkavédelmi szakember közreműködése szükséges. Tehát az oktatást csak munkavédelmi szakember által összeállított munkavédelmi oktatási tematika alapján vagy miután a vezetőség oktatásban részesült lehet megtartani .

Szükség esetén megtartjuk a munkavédelmi oktatást,segítünk a munkavédelmi oktatásban vagy munkavédelmi oktatási tematikát dolgozzunk ki,ezek után a vezető is megtarthatja az oktatást.

3 . Bolt, tűzvédelmi előírásoknak való megfelelés:

tűzvédelmi oktatás meglétét, tűzoltó készülékek, létesítési szabályok, használati szabályok megfelelőségét. Tűzvédelmi dokumentáció, tűzvédelmi üzemeltetési napló, tűzvédelmi szabályzat, tűzriadó terv, villámvédelmi felülvizsgálat, tűzvédelmi felülvizsgálat, kézi tűzoltó készülékek meglétét stb

4. Orvosi alkalmassági vizsgálatok:

A munkavállalóknak részt kell vennie orvosi alkalmassági vizsgálaton, szükség esetén személyi higiénés vizsgálaton. A 33/1998. (VI. 24.) NM rendelet a munkaköri, szakmai, illetve személyi higiénés alkalmasság orvosi vizsgálatáról és véleményezéséről határozza meg az orvosi alkalmassági vizsgálatok rendjét.

5. Bolt,  egyéni védőeszköz juttatás rendje, egyéni védőeszköz szabályzat:

A munkáltatónak írásban kell meghatároznia a szükséges egyéni védőeszközök listáját, viselésének, juttatásának a rendjét 1993. évi XCIII munkavédelmi törvény alapján.

Az egyéni védőeszköz szabályzat elkészítése munkabiztonsági és munka-egészségügyi szaktevékenységnek minősül.

Ön vállalkozó, üzletvezető, boltvezető, munkavállalókat foglalkoztat?

Önnek is segít a Munka-Tűz-Biztonság Szaktanácsadó iroda!

Vállalkozás, fejlődés , siker!

Elkészítjük a szükséges munkavédelmi dokumentációkat, tűzvédelmi dokumentációkat, megbeszéljük a teendőket, javaslunk dolgokat, így ön nyugodt lesz egy hatósági ellenőrzés előtt ,közben és utána.

Kérdése van, hívjon?

Ingyenes tájékoztatás!

30/261-01-52

KATTINTSON IDE!

Munkavédelem, tűzvédelem, balesetvédelem.

Gyorsan,rugalmasan,egyszerűen.

Az egész ország területén!