Megelőzési stratégia vagy munkavédelmi szabályzat?

Munkavédelmi megelőzési stratégia készítése országosan!

Kinek kell az egységes és átfogó munkavédelmi stratégiát elkészíteni?

A munkavédelmi szabályzat nem kötelező a jogszabályi előírás szerint de viszont egy mikrovállalkozásnak,kisvállalkozásnak is rendelkeznie kell megelőzési stratégiával.

A megelőzési stratégiát folyamatosan aktualizálni kell például munkakörülmény változás, jogszabályváltozás esetén.

Már megint egy munkavédelmi dokumentáció?

Mi írja elő az egységes és átfogó munkavédelmi stratégia kialakítását, dokumentálását?

1993. évi XCIII. törvény a munkavédelemről

54. § Az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés érdekében a munkáltató köteles figyelembe venni a következő általános követelményeket:

a)a veszélyek elkerülése;

b)a nem elkerülhető veszélyek értékelése;

c)a veszélyek keletkezési helyükön történő leküzdése;

d)az emberi tényező figyelembevétele a munkahely kialakításánál, a munkaeszközök és munkafolyamat megválasztásánál, különös tekintettel az egyhangú, kötött ütemű munkavégzés időtartamának mérséklésére, illetve káros hatásának csökkentésére, a munkaidő beosztására, a munkavégzéssel járó pszichoszociális kockázatok okozta igénybevétel elkerülésére;

e)a műszaki fejlődés eredményeinek alkalmazása;

f)a veszélyes helyettesítése veszélytelennel vagy kevésbé veszélyessel;

g)egységes és átfogó megelőzési stratégia kialakítása, amely kiterjed a munkafolyamatra, a technológiára, a munkaszervezésre, a munkafeltételekre, a szociális kapcsolatokra és a munkakörnyezeti tényezők hatására;

h)a kollektív műszaki védelem elsőbbsége az egyéni védelemhez képest;

i)a munkavállalók megfelelő utasításokkal történő ellátása.

A munkavédelmi megelőzési stratégia közép- és hosszútávon tervezett intézkedések dokumentálást is jelenti. Például a munkavállalók megfelelő utasítássokkal történő ellátását is célszerű írásban rögzíteni ledokumentálni.

Munkavédelmi megelőzési stratégia készítése országosan:Budapest, Győr, Sopron, Pécs, Szeged, Miskolc, Balaton és környéke, Veszprém, Békéscsaba, Debrecen, Dunaújváros, Eger, Érd, Hódmezővásárhely, Kaposvár, Kecskemét, Nagykanizsa, Nyíregyháza, Salgótarján, Székesfehérvár, Szekszárd, Szolnok, Szombathely, Tatabánya, Zalaegerszeg stb.

Üzlet,bolt,kocsma,kereskedelmiegység,fodrász,kozmetikus,fogorvos,étterem,büfé, mikrovállalkozás,kisvállalkozás,cég, autószerelő, egyéni vállalkozó, kereskedelmi szálláshely, építőipar, kivitelezés, karbantartás, feldolgozó ipar, mezőgazdaság, termelés, gyár, üzem, oktatási intézmény, óvoda, iskola, intézmények részére, vagyonvédelem, épületüzemeltetés, épületfenntartás, családi vállalkozás, középvállalkozás, nagykereskedelem.

Önnek is segít a Munka-Tűz- Biztonság Szaktanácsadó Iroda!

Vállalkozás, fejlődés, siker.

Tájékozódjon a munkabiztonsági, tűzbiztonsági és balesetvédelmi további fontos szabályokról a weboldalon.

A munkavédelem, tűzvédelem területén kérdése van, gyors válasz kell telefonáljon.